Jordbærpizza
Egentlig en rustikk jorbærterte, men den ser da virkelig ut som en pizza, så jeg døpte den om. Her kan du egentlig bruke en hvilken som helst terte/paideig. Jeg liker den varianten med egg i da jeg føler den blir litt smidigere enn de som bindes sammen med vann.
Oppskriften er som følger:
5 dl. hvetemel • 2 ts vaniljesukker • 250 gr. usaltet smør • 1,5 dl
melis
• 1 egg • juster eventuelt deigen med litt kaldt vann om den blir
for tørr.
Smuldre smør og tørre ingredienser, enten for hånd eller i
kjøkkenmaskin. Tilsett egg og bland/kna til en fin og myk deig. Avkjøles
med fordel i kjøleskapet i 30-60 min før du kjevler den ut. Da er den
lettere å jobbe med. Kjevel ut deigen til en rund leiv og legg den på en bakeplate med bakepapir. Bre over vaniljekrem, hjemmelaget jordbærsyltetøy og jordbærskiver + et lite strø med sukker. Brett inn kantene og stek på 200 grader, på midterste rille i ca. 20 min.
Kan med fordel serveres med litt vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.
En annen variant med samme paideig finner du HER.
En annen variant med samme paideig finner du HER.
Mmmm... Jordbærpai/terte/pizza er best!
SvarSlett