Pannekakeskåler

Snacks til helgen eller en deilig liten forrett? Her har du et morsomt alternativ som har falt veldig i smak hos både små og store hos oss. Fra samme røre kan du lage to varianter, en søt og en salt. Egentlig lager du bare en vanlig pannekakerøre med litt salt og en ørliten dæsj bakepulver. Pannekakerøre slumper jeg alltid, så det er ikke sikkert at disse målene er helt korrekte i forhold til ønsket konsistens, men da bare justerer du med litt mer mel eller melk.

5 egg
1/2 ts salt
2 ss sukker (kan sløyfes)
1/3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 gr. smeltet smør
1,5 dl melk
1,5 dl hvetemel

Pisk alle ingrediensene godt sammen til en jevn, rennende røre. Smør et muffinsbrett godt med smør (som inneholder salt) så sitter de ikke fast i formene og du får en deilig salt smak på utsiden av skålene. Fyll muffinskoppene i forma 1/3 fulle og stek dem på 200 grader i 15 min. eller til de er lett gylne. Lar du dem stå og avkjøle seg i formene vil midten synke ned etterhvert og blir fine å fylle med godsaker. Jeg fylte med Rørosrømme og hjortepølse. Utrolig godt! De er fine til all slags spekemat, rekesalat eller eggerøre.

Pannekakemuffins

Lar du dem stå i ovnen i drøye 5 min til får de en fastere og litt crunchy skorpe på toppen...som en muffins. Disse er deilige med friskrørte bær eller hjemmelaget syltetøy....og en liten klatt rømme.


Kommentarer