Kakaopinner

Kakaopinner er det enkleste av verden. SÅ godt og samtidig en genial liten julehilsen som alle vil sette pris på. Trenger du en kjapp gaveidé er dette en av de bedre. Kanskje du vil gi dem sammen med en fin kopp?

Prinsippet er enkelt. Smelt sjokolade, hell det i små silikonformer, la avkjøle, stikk en ispinne i...også, fiks ferdig.

Til ca. 9 pinner trenger du:
100 gr. 70% sjokolade • 100 gr. 50% sjokolade • 2/3 ts med vaniljefrø • litt kakestrø til pynt

Brekk opp all sjokoladen i en skål, i cirka like store biter. Smeltes på medium varme i microbølgeovnen i ca. 40 sekunder. Ta skåla ut, rør litt og sjekk hvor mye det har smeltet. Husk at du ikke skal la det stå i microen til alt er helt smeltet, men rør godt rundt noen ganger i skåla så smelter det gjerne av seg selv. Er det fortsatt klumpete så sett den inn igjen, men pass godt på. Sjokolade som blir for varm koagulerer til en hard, ubrukelig masse og kan i utgangspunktet bare kastes. Du kan imidlertid redde det ved hjelp av delfiafett. Rør inn små biter av fettet mens sjokoladen er varm. Ha i fett helt til sjokoladen er flytende og fin igjen. Er litt usikker på om den da egner seg så godt til kakao men du kan ihvertfall bruke den til konfekt. 
Hvis du vil jobbe enda mer kontrolert med sjokoladen kan du smelten den over vannbad, men få for all del ikke vann i sjokoladen, da er den ødelagt.

Når sjokoladen er smeltet rører du inn vaniljefrø - enten frø du skraper ut av vaniljestang, eller vaniljefrø du får kjøpt tørket på glass. Små minicupcakesformer i silikon egner seg perfekt til dette. Jeg fant mine på Søstrene Grene. Fyll dem, strø på litt pynt og sett dem til kjøling. Når sjokoladen er nesten helt stiv stikker du en ispinne i hver form. Jeg pakket pinnene i cellofanposer sammen med minimarshmellows og ga dem i julegave til stor begeistring.

Pinnene settes i et glass med varm melk til de løser seg opp til kakao. Ha marshmellows eller krem på toppen. Enjoy!Kommentarer