Pepperkaker

I den travle førjulstiden er det mange som tyr til ferdigkjøpt pepperkakedeig. Det får man både i dagligvarebutikken, på bakerier og på IKEA. Mange av disse er mer enn gode nok hvis man skal prioritere hva man bruker tida på i julestria. Og jeg må innrømme at når jeg skal lage pepperkakehus bruker gjerne ferdigdeig selv. MEN, hvis du vil lage skikkelig gode pepperkaker fra bunnen av har jeg en super oppskrift til deg her. Full av gode smaker og uten eventuelle tilsetningsstoffer du ikke vet hva er.

Du trenger: 150 gr. smør eller margarin • 1 dl. sirup • 2 dl. sukker • 1 dl. kremfløte • 1 ts malt nellik • 1 ts. malt ingefær • 1/2 ts. pepper • 2 ts. kanel • 1 ts. bakepulver • ca. 450 gr. hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og la blandingen bli litt kaldere. Rør i fløten og sikt inn krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør sammen til en jevn og fin deig. Pakk deigen i plast og la den stå til neste dag.

Kna deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut med pepperkakeformer og stek den gyldenbrune på 175 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene på rist og pynt med melisglasur (melis og eggehvite).

PS: Pent pyntede pepperkaker i celofanpose er dessuten en veldig hyggelig julehilsen å gi bort.


Kommentarer