Blåbærkake med ostekrem

Jeg er veldig svak for blåbærmuffins, men noen ganger er det hyggelig å servere en hel kake også. I den anledning har jeg her oppskriften på en saftig blåbærkake som er veldig god med ostekrem på. Alternativt kan den serveres lun med et lite melisdryss over og vaniljeis på siden. 


Blåbærkake:
170 gr. mykt smør
170 gr. sukker
3 store egg
225 gr. hvetemel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
4 ss rømme
200 gr. blåbær 


Pisk smør og sukker luftig. Ha i egg, ett om gangen mens du pisker. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og vend dem inn i røren. Ha i 4 ss rømme, og til slutt blåbærene. Vender du bærene forsiktig inn i røren med en slikkepott får du et fint marmorert mønster i kaken.


Det aller beste er å bruke friske blåbær når det er sesong for det, men må man ty til frosne bær så gjør man selvsagt det. Mengden blåbær er tilpasset frosne bær som er bløtere enn friske, men bruker du friske bær kan du ha i mer om du ønsker det. 


Ostekrem:

100 gr. smør
200 gr. Philadelfiaost
250 gr. melis
2 ts. vaniljesukker


Her er det viktig å bruke romtempererte ingredienser. Da blir kremen glatt og fin, uten smørklumper. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør på full hastighet, til alle klumper er borte og kremen er luftig og fin. Smør kremen ut over kaken eller bruk sprøytepose.Kommentarer