Hvit asparges med sitronkrem

En lekker liten forrett eller snack er sesongens hvite asparges. De er ganske annerledes enn de grønne aspargesene, både i tilberedelse og smak, men er minst like gode. Christer Berens har en oppskrift jeg umiddelbart måtte prøve meg på. Utrolig enkelt og ypperlig til en varm sommerkveld, med et glass iskald hvitvin til. Sancerre passer ypperlig.

Til 4 pers. trenger du:
800 g hvit, frisk asparges
2 dl hvitvin
2 dl vann
1 sitron
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
100 g smør

Skrell aspargesen med en potetskreller. Start ca. 3 cm fra toppen og skrell helt ned. Kutt ca. 3 cm av den trevlete bunnen av aspargesen. Varm opp vann, smør og hvitvin i en stekepanne med høy kant. Legg i asparges og pass på at alle blir dekket med vann. Tilsett salt og pepper. Del sitronen i skiver og legg i vannet. Aspargesene skal varmes (ikke kokes) i 20 minutter.

Sitronkrem:
200 g smør
1 sitron
2 ss gressløk
Salt
pepper

Temperer smøret og pisk det hvitt. Tilsett sitronsaft, sitronskall, salt, pepper og gressløk etter smak. Legg aspargesen pent på en tallerken med kremen på toppen.

Neste gang jeg lager disse vil jeg sprøsteke litt spekeskinke på en tørr panne, knuse dem litt og strø over aspargesene før servering. Det vil gi en litt fyldigere smak, samt en deilig crunchy konsistens.


Kommentarer