Hummersuppe

Denne helga hadde vi gourmet-treff med gode venner hjemme hos oss. Vi laget utallige sjømatretter og fikk prøvd ut veldig mye godt. Denne hummersuppen gikk inn som en av favorittrettene og oppskriften må bare deles. Den er fantastisk!! 

Jeg satser på at oppskriften veier opp for det dårlige mobilbildet. :)Til 4 pers. trenger du:
3 små, rå hummer (av den frosne, vakumpakkede typen man får i de fleste dagligvarer)
90 gr. smør
1 stor løk
1 stor gulrot
1 selleristilk
drøyt 1/2 dl konjakk
2,5 dl hvitvin
6 kvister frisk persille
1 kvist frisk timian
2 laubærblader
1 ss tomatpuré
1 liter fiskefond
2 tomater
2 ss maizenna
1 1/4 dl kremfløte

Ta kjøttet ut av klør og hale og vask skallet. Knus skallet med en kjevle og sett det til side. Hakk halekjøttet i småbiter og sett det kaldt. Hvis du klarer å dra ut kjøttet fra klørne slik at du bevarer formen på dem er disse fine å legge på toppen når suppa serveres.

Smelt smør i en stor kjele, ha i løk, gulrot og selleri og kok på svak varme i 20 min, eller til grønnsakene er møre. Rør av og til. La ikke grønnsakene bli brune.

Varm så opp konjakk i en liten kjele og sett fyr på den. Rist på kjelen til flammen har dødd ut og hell  dette over grønnsakene. (Ha alltid et lokk tilgjengelig i tilfelle flammene blir for voldsomme. Da setter du bare lokket på gryta og flammene dør ut.) Tilsett så hvitvin og det knuste hummerskallet. Skru opp varmen og la det koke til væsken er redusert til halvparten. Ha i persille, timian, laubærblader, tomatpuré, fiskefond og hakkede tomater. La det koke ytterligere 25 min. under lokk. Rør av og til.

Sil alt og press forsiktig slik at all væsken kommer igjennom silen. Kast grønnsaker og skall. Ha suppen tilbake i en rengjort kjele. Bland maizenna med fløten (bruk gjerne et tomt og rengjort syltetøyglass med lokk og rist litt til maizennaen er blandet inn i fløten. Ikke rist så mye at det blir til smør!) og ha det i suppen. Settes videre på middels varme til suppen koker opp og blir tykkere. Ha i hummerkjøttet og smak til med salt og pepper. Småkokes nå i ca. 10 min eller til kjøttet er såvidt kokt. Suppen serveres med en gang.
TIPS:
Ha gjerne noen plater butterdeig som tilbehør. Da pensler du bare butterdeigplatene med egg, kutter dem i ønsket fasong eller størrelse og stek dem på 200 grader i 15 min, eller til de er gyldne. Perfekt tilbehør som suger opp de siste dråpene i skåla. :)

Kommentarer