Sitronkladdkake

Den svenske kladdkaken med sjokolade er vi godt kjent med, og den er jo fantastisk god. Jeg har en egen sjokoladevariant med bjørnebær her på bloggen. Prøvd den! ;)
Som en motsetning til den tunge sjokoladekladdkaken kommer her en kjempefrisk, men søt, sitronversjon. Denne kaken skal ikke være fullt så bløt i midten som en sjokoladekake, men fortsatt litt klissete. Den er utrolig god med vaniljeis eller vaniljekesam til. Og dette er en dessertkake, så man kutter den i små, delikate stykker.3 egg

5 dl sukker

200 g smeltet smør

1,5 dl sitronsaft

revet skall av 1,5 sitroner

2 ts vaniljesukker
 eller frøene fra en vaniljestang
3 dl hvetemel
melis til pynt

Pisk egg og sukker sammen. Smelt smøret og avkjøl det før du blander det inn i eggedosisen. Ha i de resterende ingrediensene og rør sammen til du har en glatt røre.Kle en rund form på ca. 24 cm. med bakepapir i bunnen og hell i deigen/røren. Stekes på 180°C i ca. 35-40 min. Kaken skal være gjennomstekt ytterst men klissete i midten. Bruk en liten trepinne/grillpinne til å prikke i kaken for å se at den fortsatt er litt "rå" i midten. Avkjøles i formen og serveres kald/lunken med et godt melisdryss på toppen. Kan også pyntes med andre frukter og bær som jordbær, bringebær, blåbær og stjernefrukt for en litt mer spektakulær look...og variert smak.


Kommentarer