Bananmuffins med Nutella


Banan og sjokolade er en uslåelig kombinasjon og hjemme hos oss blir det alltid liggende igjen et par bananer som bli i overkant modne. Da er det bare å glede seg til litt bakst. For ingenting gir saftige kaker og muffins som mosede bananer. Mos dem skikkelig med en stavmikser så får du en glatt røre som er lett å blande med de andre ingrediensene. Denne gangen fikk jeg lyst å prøve en ny variant ved enkelt å blande en teskje sjokoladepålegg i hver muffinsform før de ble satt i ovnen.

Gir ca. 16 store muffins

Du trenger:
70 g smør

3 bananer (godt modne)
200 g sukker

2 egg

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

330 g hvetemel
1/2 dl melk
Nutella (sjokoladepålegg)

Pynt:
melisdryss
jordbær
sjokoladepålegg

Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene med en stavmikser. Rør i sukker, vaniljesukker, det avkjølte smøret og eggene. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen. Ikke rør mer enn at alt er godt blandet.

Sett muffinsformer i et muffinsbrett eller doble muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 1/3 opp ved hjelp av to spiseskjeer. Ta en teskje med sjokolade- eller nøttepålegg og legg på toppen av røra i hver form. Ta deretter baksiden på teskjeen og vend sjokoladen et par ganger rundt i formene slik at røren blir marmorert. Viktig at du ikke rører mye her for sjokoladen skal gi konsentrerte, bløte og saftige områder i muffinsen. Namm!

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 min.  Dette kan vareiere litt fra ovn til ovn, og hvis du bruker små muffinsformer istedefor litt større cupcakesformer må steketiden reduseres. Avkjøl og sikt over melis.


Kommentarer