Tomatkjøttboller


500 gr. kjøttdeig (kalvekjøtt, karbonadedeig passer også fint)
1 løk
1 hvitløk
1 egg
bladpersille
knuste tomater
1 ss potetmel
1/3 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts kayennepepper (kan sløyfes)
fløte

Finhakk bladpersille (kan erstattes med andre friske urter om ønskelig) og løk , press hvitløk og bland alle ingrediensene i kjøttdeigen. Rør inn potetmel og form små boller med en teskje.

Stekes i smør eller olje. Rull dem rundt på stekepanna slik at de beholder den runde formen. Når bollene er nesten ferdig stekte tømmer du over en boks med knuste tomater med basilikum eller hvitløk i og ca. 1 1/2 dl fløte. La denne putre i ca. 5-10 min.

Kok fullkornsris og wok eventuelt ønskede grønnsaker som tilbehør. Jeg valgte en enkel variant der jeg stekte snackpaprika sammen med kjøttbollene og hadde avokado og kikerter som tilbehør. En sunn og veldig god middag som fint kan være en del av en LCHF-diett (Low carb, high fat-diett). Da kan du eventuelt endre til karbonadedeig og droppe risen. Kjøttbollene er kjempegode aldeles alene og kan også passe fint til et tapasbord. Men server dem gjerne i saus likevel da den gir en fyldig og god smak til kjøttet.



Kommentarer