17. mai-kaker


Ettersom jeg nå har gitt tips til aktuelle småretter du kan servere på 17. mai må man jo ha noen søte alternativer til kaffen også. Her kommer noen av mine favoritter i tillegg til Pavlova og Bringebærmoussekake...som forøvrig alltid slår an. Stikkordet på disse kakene må bli bær.

http://tessasdesign.blogspot.no/2014/02/pasjonsfrukt-og-sjokoladeganachkake.htmlDette er en festkake som er enkel å lage og som lett imponerer. En sukkerbrødbunn som du kan fylle med hvilken krem du vil. I oppskriften har jeg laget en pasjonsfruktkrem basert på en pasjonsfruktcurd, men sjokoladekrem, jordbærkrem eller skogsbærkrem er også veldig gode alternativer. Slå deg løs og bruk det du har.

Ostekake

http://tessasdesign.blogspot.no/2009/05/noe-feire.htmlDette er en av mine favorittkaker. Superenkel å lage, ingen steking og kan smaksettes med akkurat hva du måtte ønske av frukt og bær. Ta en pakke gelé fra Freia og bruk den som smakstilsetter og pynt deretter med f.eks lekre bær.

Rullekake

http://tessasdesign.blogspot.no/2012/05/17-mai-meny.htmlEnklere enn dette blir det ikke. Kaken er gjort på under en halvtime...inkludert avkjøling og pynting. Og den er kjempegod. Pisk kremfløte og ha i ønsket syltetøy og pynt med krem og bær. Alltid en vinner!

Bananmuffins

http://tessasdesign.blogspot.no/2015/04/bananmuffins-med-nutella.html?spref=piBarna er ikke alltid så begeistret for kremkaker så da er kanskje disse bananmuffinsene med Nutella  noe å forsøke. Deilig myke og søte med friske bær på toppen. Snadder for både store og små.


Kommentarer