17. mai-mat

Alle medier er proppfulle av tips til mat du kan servere på 17. mai. De fleste er mye på farten den dagen med barnetog og arrangementer og derfor er det smart å planlegge litt og ikke legge lista for høyt om du har invitert til selskap den dagen. Noe som er lett å lage dagen i forveien er en god idé. Her er noen av mine tips...
http://tessasdesign.blogspot.no/2012/03/laksepai.htmlSom et alternativ til den tradisjonelle spekematen, rømmegrøten eller smørbrødene kan du  f.eks prøve denne laksepaien. Istedefor å lage paideigen selv kan du spare tid på å bruke ferdig frosne butterdeigsplater som du kjeveler ut. 

Bruschetta

Nydelige, friske bruschetta med parmaskinke er heller aldri feil. Få tak i noen gode tomater, hakk dem opp og bland dem i olje og krydder før du går ut i toget så er de deilig marinerte til dere er tilbake. Brødskivene stekes i ovnen på bare 5-10 min. Med allerede ferdig tomatblanding har du dem klar til servering på kun 15 min. Husk å ha en god og kald hvitvin til. ;)

Potetsalat

http://tessasdesign.blogspot.no/2013/09/potetsalat-med-erter.htmlDersom du er heldig å har grillvær kan du lage denne friske og gode potetsalaten kvelden i forveien.

Pannekakeskåler

http://tessasdesign.blogspot.no/2013/11/pannekakeskaler.htmlDersom du skal bidra med en liten godbit til et koldtbord eller bare vil ha noe smått å bite i som en apetittvekker kan du lage disse små pannekakeskålene. Jeg serverer dem gjerne med rømme og spekemat, men de kan fylles med både rekesalat, røkelaks og eggerøre...eller til og med noe søtt som syltetøy. Barna vil elske dem.

Håper du fikk noen gode ideer. Lykke til med planleggingen av nasjonaldagen!

Kommentarer