Kjapp og veldig god fiskesuppe

Har du dårlig tid og vanligvis tyr til halvfabrikerte posesupper når du vil ha fiskesuppe til middag? Noen ganger er det et helt tilfredstillende alternativ men om du vil servere noe som er hakket bedre og helt hjemmelaget kan jeg anbefale denne. Den tar kun 20 min å lage, inklusive kutting, og smaker utrolig godt. Om du har en skvett hvitvin igjen fra helga kan det med fordel brukes i suppa. Prøv denne!

Du trenger:
1 l vann
1 pk fløte (3.3 dl)
1-2 dl hvitvin (kan sløyfes)
200 ml fiskefond
1 fiskebuljongterning
1 gulrot
1/2 løk
1/3 purre
1/2 rødløk
1/2 liten fenikkel
150 g hvit fisk (brosme, torsk, lange)
150 g laksefilet
50 g Røkelaks
100 gr. krepsehaler (kan sløyfes)
2 ss smør
salt og pepper
1/2 lime
1 ss frisk persille
1 ss frisk basilikum
1/2 tomat

Ha vann, fiskefond, buljongterning og fløte i en kasserolle. Skjær gulrot, løk, rødløk, fenikkel og purre i tynne strimler og ha alle grønnsakene i kasserollen. La dette småputre i ca. 10 min. mens du skjærer fisk i terninger og røkelaks i tynne strimler. Ha det i suppen. Tilsett smør og finhakkede urter og kok opp. Smak til med salt og pepper. Ha i friskpresset limesaft. Tilsett grovhakket tomat og krepsehaler like før servering.

Serveres gjerne med baguetter eller focaccia til.


Kommentarer