Røkt torsk med hvit saus

Dette er en av mine favoritter innen husmannskost. Så enkelt og så godt. Det aller beste er røkt blåkveite, men torsk er mer enn godt nok det også. Tilberedningen er enkel og tar ikke lengre tid enn potetene trenger å koke.Til 2 personer trenger du:
400 gram røykt torsk
4 poteter
2 gulrøtter
1 vårløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl melk
2 dl kokevann fra fisken
ca. 1 ts salt
gressløk

Sett potetene og gulrøttene på kok. Deretter koker du opp vann til fisken. Når vannet har kokt opp, skrur du ned plata på lav varme og legger i fisken. Fisken skal kun trekke, ikke koke, i ca. 15 min. 

Du kan sjekke at fisken er ferdig ved å stikke en kniv i fisken og se at fiskekjøttet glir fra hverandre i skiver. Ikke tøm av vannet da dette skal brukes i sausen. Lag en tradisjonell hvit saus med fiskevannet som basis.

Hvitsaus:

Smelt smøret i en gryte. Dryss i hvetemel og rør hele tiden. Tøm deretter over et par desiliter kokevann mens du rører veldig godt hele tiden. Når det begynner å tykne sper du på med et par desiliter melk. La sausen småkoke i ca. 10 min for å få bort melsmaken. Smak deretter til med salt og eventuelt pepper og muskatnøtt. Kutt opp og rør inn vårløk før servering.
Dersom du vil se hvordan man lager sausen kan du sjekke denne.

Du kan også servere fisken sammen med gulrotstuing, bacon og andre typer grønnsaker om ønskelig, men dette er den klassiske måten å servere det på. 


Kommentarer

  1. Hvor kommer vårløk og gressløk inn i bildet? Skal det kokes i susen eller bare ved siden av?

    SvarSlett
    Svar
    1. Vårløk går i sausen, sjekk oppskrifta. Gressløk er pynt 👍😊

      Slett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.