Marmorert ostekake med skogsbær

Ostekake er alltid en vinner når man skal lage dessert eller kaffemat. Denne trenger ingen steketid og er nesten bare å piske sammen. Jeg har postet oppskriften før, men nylig gjorde jeg en vri på den som gjorde den enda bedre. Det er verdt å dele. Å marmorere kaken gjør den både mer smakfull, og ikke minst visuelt enda mer tiltalende. Prøv!RÅVARER
115 gr. smeltet smør
225 gr. Digestive kjeks - knuses godt

1 pk kremfløte
1 pk Philadelphia ost
1 pk Seterrømme
115 gr melis 
1 ts vaniljesukker 
1 pk gelé (bruk bare 50% av vannet ifht hva som er anvist på pakken)
200 gram frosne skogsbær
200 gram frosne bringebær
3 ss sukker
3 gelatinplater

FRAMGANGSMÅTE
Knus kjeksene så godt som mulig, smelt smør og bland dette godt sammen. Hell blandingen over i en papirkledd, rund, kakeform (24-26 cm) og trykk dette så godt sammen.
Settes kaldt til kremen er ferdig. Ingen steking.

Pisk kremfløten stiv og rør inn rømme og kremost til du har en glatt blanding uten klumper. Husk å temperer kremosten før du rører den inn. Tilbered en pakke med jordbærgelé med bare halvparten av vannet som er anvist på pakken. La den avkjøles og rør den deretter inn i kremen. 
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
Tin bærene og bland dem i en gryte, ha i 3 ss sukker og rør til sukkeret har smeltet. Klem vannet av gelatinplatene og rør dem inn i bærene.

Hell kremen på kaka, og tøm bærene over til slutt. Bruk en liten skje og vend bærene forsiktig inn uten at de blir helt blandet med kremen. Sett den så til avkjøling i minst 6 timer. Servér og pynt med friske bær.Kommentarer