Grenolakuler (vegansk)
Nå
som vi er ferdig med jule- og nyttårsfeiringen er det ikke fritt for at
man er litt forsynt av både det søte og det fete. Mange tenker på
nyttårsforsett om mer trening og sunnere kosthold og trenger kanskje
noen gode alternativer til hva menyen skal bestå av. Her kommer det i
første omgang en oppskrift på sunne godterier. Disse består hovedsaklig
av søte og saftige dadler og hjemmelaget grenola.
Ikke
så begeistret for dadler, sier du? Ikke jeg heller egentlig, men de er
strålende ingredienser i kaker og søte saker. Med naturlig sukker og fri
for E-stoffer passer disse kulene for både glutenallergikere og
veganere. Verdt å prøve!!

230
gr. Juicy dates (disse er spesielt saftige og gode, men andre dadler
uten sten passer også fin. Men merk at de kanskje ikke blir fullt så
saftige om du velger en tørrere variant. Let derfor etter de som er så
saftige som mulig.)
10 tørkede aprikoser
3 ss kakao
20 dråper vaniljeessens
2 ss cocosolje
Kjør
alt i en foodprosessor til du har en glatt deig. Trill små kuler og
sett dem i kjøleskapet. Cocosoljen vil gjøre at de blir ganske harde og
lette å trekke med sjokolade.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.