Grenolakuler (vegansk)

Nå som vi er ferdig med jule- og nyttårsfeiringen er det ikke fritt for at man er litt forsynt av både det søte og det fete. Mange tenker på nyttårsforsett om mer trening og sunnere kosthold og trenger kanskje noen gode alternativer til hva menyen skal bestå av. Her kommer det i første omgang en oppskrift på sunne godterier. Disse består hovedsaklig av søte og saftige dadler og hjemmelaget grenola. 

Ikke så begeistret for dadler, sier du? Ikke jeg heller egentlig, men de er strålende ingredienser i kaker og søte saker. Med naturlig sukker og fri for E-stoffer passer disse kulene for både glutenallergikere og veganere. Verdt å prøve!!

200 gr. hjemmelaget Grenola
230 gr. Juicy dates (disse er spesielt saftige og gode, men andre dadler uten sten passer også fin. Men merk at de kanskje ikke blir fullt så saftige om du velger en tørrere variant. Let derfor etter de som er så saftige som mulig.)
10 tørkede aprikoser 
3 ss kakao
20 dråper vaniljeessens
2 ss cocosolje

Kjør alt i en foodprosessor til du har en glatt deig. Trill små kuler og sett dem i kjøleskapet. Cocosoljen vil gjøre at de blir ganske harde og lette å trekke med sjokolade.  Kommentarer