Sjokoladekake med peanøttkrem og sjokolade ganache

Jeg hadde lyst på en fyldig og ekstravagant sjokoladekake til min 40-årsdag og komponerte da denne med en veldig saftig langpannekake som utgangspunkt. Friske bær og en solid dynk gjorde den fantastisk god. Søt og fyldig...og veldig god.

Sjokoladekake:
8 dl hvetemel
6 dl sukker
3 ss kakao
1 ts salt
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 dl olje
6 dl skummet kulturmelk
2 egg

Bland alle ingrediensene i en bolle. Pisk/rør alt godt sammen. Kle to 24 cm springformer med bakepapir i bunnen. Fyll formen 1/2 eller 3/4 full og stek den midt i ovnen på 175 grader i 35 min.

Peanøtt frosting:
5 ss mykt peanøttsmør
120 g smør
ca. 6 ss melk
ca. 500 g melis

Ha peanøttsmør, smør og melis i miksebollen. Pisk dette godt sammen til du har en lett og luftig krem. Ha i litt mer melk om du synes den virker for kompakt. 

Ganache:
1,5 dl kremfløte
150 gr. kokesjokolade 
50 gr. (usaltet) smør

Smelt smør og sjokolade i mikroen i ett minutt, på full styrke. Om ikke sjokoladen er helt smeltet vil den gjøre det om du rører smør og sjokolade sammen i skålen. Kok opp fløte i en liten gryte og ha i smør og sjokolade når fløten bobler. Skru ned varmen og rør til alt er godt blandet sammen. Avkjøles i kjøleskapet. Rør om innimellom. Ganachen vil tykne og bli fin å bre ut over kaken.

Montering:
Del begge bunnene i to, dynk dem godt (jeg brukte eplejuice) og la dem stå en liten stund til de har trukket til seg væsken. Fordel så peanøttkremen på de to bunene og kle hele kaken til slutt med sjokoladeganachen. Pynt etter ønske, men jordbær er veldig godt til denne fyldige og søte kaken. Andre frukter som Kiwi, hermetiserte mandariner og granateple vil også fungere fint.  Kommentarer