Kremet laks med couscous

Sulten, travel og med et ønske om sunn mat? Fortvil ikke. Det finnes massevis av gode alternativer på kjappe, sunne middager. Dette er en av dem. Smakfull og enkel og med uante kombinasjonsmuligheter basert på det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Og det aller beste....den lager seg nesten selv...på ca. 30 min. Bare se her..Du trenger f.eks:
4 stk. Rå laks (frosne laksestykker funker helt fint. Tin dem i kjøleskapet eller på benken og du er good to go)
2-3 dl. fløte
1 stor løk
1/2 fenikkel
1 spisspaprika/søtpaprika
1/3 ts salt 
1/2 ts pepper
litt fiskekrydder om du ønsker
ca. 3 ss finhakket koriander

couscous

1. Begynn med couscousen. Hel i en skål/ildfast form så mye du trenger. Kok opp vann i f.eks vannkokeren og hell dette over couscousen helt til du har ca. 1 cm mer vann enn couscous i skåla. Det skal altså være nok til å dekke all couscousen + 1 cm vann over det igjen. Sett på et lokk og la couscousen stå på benken og svelle til du er ferdig med resten av maten.

2. Kutt opp grønnsakene i strimler og legg dem i bunnen på en ildfast form. På toppen legger du laksestykkene som blir krydret med litt salt og pepper, og til slutt tømmer du over fløte.

3. Sett dette i stekovnen på 200 grader i ca. 20 min eller til du ser at laksen er ferdig stekt og grønnsakene er møre. 

4. Ta av lokket på couscousen og rør den luftig med en gaffel. Anrett på tallerkenen og dryss over litt fersk koriander før servering.

Dette er en ypperlig lett og kjapp rett som lett kan endres på ved å bytte laksen ut med kyllingstrimler, fenikkel med gulrøtter og løk med vårløk. Prøv deg fram og tilsett ellers urter og krydder etter smak og behag. God middag!

Kommentarer