Cevichesalat med havre

Sommerlig inspirasjon veltet over meg i 16 grader og sol i dag...og det 2 uker før påske. Tunge middager fristet ikke, så da fant jeg fram en bit Salma-laks fra frysen og plukket fram litt frukt og  grønnsaker. Det ble en kjempefrisk og deilig salat som passer glimrende til lunsj, som en liten forrett før grillmat til sommeren eller som tilbehør til et deilig brød.Ceviche:
Salmalaks

Marinér laksen i følgende ingredienser (til to personer):
limesaft og raspet limeskall av en halv lime
2 ss god olivenolje
2 ss soyasaus
2 ss finhakket frisk koriander
2 ss ristet sesamfrø 

Salat:
Agurk
spisspaprika/søtpaprika
mango
koriander
granateplekjerner

Mathavre
Tilberedes som anvist på pakken. Skal koke i 12 min.

Jeg liker best å håndtere laksen når den er halvfrosen. Da er den lettest å skjære i og man kan få tynne, fine skiver. Kutt laksen i 1 cm tykke skiver og del den opp i terninger. Legg den i en skål sammen med limesaft, limeskall, olje og soyasaus. Tilbered dette først slik at smakene får satt seg skikkelig mens du koker havren og lager resten av salaten. 
Du vil se at fisken får en hvitaktig farge, som om den er kokt. Det er limejuicen som marinerer fisken og gir denne effekten.

Kutt agurk, mango og paprika i små terninger, finhakk koriander og strø over granateplekjerner. Bland alt godt sammen med havre og laks og servér gjerne med en god brødbit eller litt flatbrød.


Kommentarer