Lakseform med sitron og urter

En utrolig enkel og hverdagslig rett som nesten lager seg selv og som kan varieres i det uendelige avhengig av hva man har i kjøleskapet. Denne har jeg laget i utallige varianter, men tror akkurat denne kombinasjonen av krydder, urter og grønnsaker går inn som en favoritt. Man kan fint servere fisken med ris eller couscous istedefor poteter, men disse små amadinepotetene gjorde retten helt utsøkt.

Lakseform til 2 pers.:
Ferske laksestykker uten skinn
2 dl fløte
1/2 løk
Toscanakrydder
1/2 sitron
1 ss smør

Krydre laksen og del den i porsjonsstykker. Hell fløte i en ildfast form. Ha i smør, litt store løkbiter, sitronbåter og laksestykker og stek på 200 grader i ca. 15 min. Når fløten koker og er litt brun i kantene på formen er trolig fisken ferdig. Del et stykke på midten og sjekk for sikkerhets skyld. La den stå i 5 min i formen på benken mens du gjør ferdig resten.

Potet- og grønnsaksblanding
Små Amadinepoteter 
1/2 løk
Broccoly
Vårløk 
stekesmør

Amadinepotetene var kokt fra dagen før og da passer det perfekt å steke dem på panna uten at de går i stykker. Koker du dem samme dag er det en fordel om du lar dem bli kalde før du steker dem om du ikke vil at de skal knuses under stekingen. Kutt opp løk og stek den blank i smør på stekepanna. Ha i broccoly og stek videre til broccolyen er passe mør. Ha over finhakket vårløk til slutt.
Skvis sitronbåtene godt over fisken før servering så får du en utrolig frisk og god smak.

Tips:
Som alternative grønnsaker kan du bruke tynne fenikkelskiver, gulrotskiver og paprika.Friske farger og gode smaker gjør en innbydende og sunn rett.

Kommentarer