Appelsinkake

På jakt etter en saftig fruktkake som ikke krever stivpisket røre med kjøkkenmaskin? HER har du den. Denne trenger minimalt med pisking og kan derfor lett lages under litt kummerlige forhold der man f.eks ikke har kjøkkenmaskin tilgjengelig. For oss båtfolk er den derfor helt strålende. Istedefor appelsin kan du også bruke både klementiner og sitroner. 

Kaken er utrolig saftig og myk og smaker godt av frisk appelsin. Den søte glasuren og de friske bærene er en perfekt kombinasjon.


Du trenger:
200 gr. hvetemel

3 ts bakepulver

130 g sukker

1 ts salt

300 gr. vaniljeyoghurt

3 egg

3 ts vaniljesukker (1 ts kan evnt erstattes med frøene fra en halv vaniljestang)

1 dl rapsolje (evnt. solsikkeolje)

0,5 dl appelsinsaft

Revet skall av 1,5-2 appelsiner

Glasur:

Melis
appelsinsaft


Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg og sukker. Du trenger ikke piske til stiv eggedosis. Bare pisk til sukkeret er noenlunde oppløst og røren er litt luftig. Det fikser du lett med en håndvisp.
Ha så i halvparten av melet (som er blandet sammen med bakepulver, salt og vaniljesukker) og vend dette inn. Så heller du i appelsinsaft og olje, appelsinskall og resten av melet. Rør til en jevn røre før du til slutt har i yoghurten. 

Kle en liten springform (20 cm) med bakepapir i bunnen og hell i røren. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter. Bruk en trepinne til å stikke i midten av kaken for å kontrollere at den er gjennomstekt. Klem saften av en halv appelsin og bland med melis. Smøres på kaken når den er avkjølt.
Vær raus med bærpynten og servér gjerne mens det fortsatt er bittelitt lunk i den.

Serveringstips:
Vaniljeis vil passe ypperlig som tilbehør.

Inspirert av en oppskrift på formkake jeg fant på krem.no laget jeg denne varianten med min egen lille vri.Kommentarer