Brokkolisalat

Grillsesongen er såvidt i gang og jakten på godt tilbehør like så. Det er alltid gøy å la seg inspirere på begynnelsen av sesongen, men så, når grillmaten blir rutine og Gilde-pølsene og potetsalaten blir en lettvint løsning, DA er det ikke alltid like stas å grille. Så da gjelder det kanskje å finne det tilbehøret som er både lett og kjapt slik at man bevarer entusiasmen og variasjonen i måltidene. 

Vi har ikke kommet veldig godt igang med grillinga, men denne salaten har jeg allerede laget mange ganger, fordi den passer til så utrolig mye. Til fisk, til kylling, til biff....ja, til nesten hva det skulle være. Og den er knasende god. I morgen skal jeg ha denne til lunsj også. Sammen med sprøstekt bacon eller spekeskinke har du et fullverdig lite måltid.


Du trenger:
1 brokkoli
1 vårløk
1/3 rødløk
2 ss creme fraiche
2 ss majones
1 ss Akasie-honning
1 ts balsamico-eddik
salt
pepper
pinjekjerner

Fremgangsmåte:
Bryt brokkolien i små buketter og legg dem i en skål. Finhakk vårløk og rødløk og ha i samme skålen.

Stek pinjekjernene på en tørr stekepanne til de er lett gyldne. Pass på å hele tiden røre i dem slik at de ikke svir seg.

Rør sammen creme fraiche, majones, honning og eddik, og smak til med salt og pepper. Tøm røren over grønnsakene og bland godt. Til slutt strør du pinjekjernene over.

Serveringstips:
Sprøstek litt bacon eller spekeskinke, knus det litt og hell over salaten. Den sprø konsistensen og den salte samken passer perfekt til dette. Dette kan til og med utgjøre en liten forrett før et grillmåltid.Kommentarer

  1. Fy søren så godt, denne må jeg prøve i morgen �� Nam nam!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.