Indisk kyllingsalat
Jeg er stadig på jakt etter nye salatkombinasjoner som kan tilfredstille en sulten mage. Altså skal ikke salaten bare være et tilbehør, men mer et fullverdig måltid. I dag laget jeg en enkel indisk-inspirert rett til fire jenter på 10 år. Tandorikrydret kylling og ris var blant ingrediensene og det var dette jeg tok utganspunkt i da jeg skulle lage noe til meg selv også. Kjapt og enkelt og deilig med kombinasjonen av frisk, sprø salat og varm ris og kylling.
Til 2 pers trenger du:
2 kyllingfileter
2 ts tandorikrydder
1/2 chili (kan droppes)
basmatiris (du trenger ikke to fulle porsjoner med ris. Bruker du f.eks boil in bag holder det med én pose til to pers.)
1/2 crispisalat
1/2 mango
1 spisspaprika
en god håndfull sukkererter
ca. 3 ss hakket, frisk koriander
Som dressing kan du f.eks bruke en av disse:
• Sweet chilisaus
• rømme
• soyasaus
• SaritaS Raitamix på glass (2 ss som du rører ut i et halvt beger med rømme) Kjøpes bla. på Coop.
Slik gjør du:
Kutt kyllingfiletene i små terninger og stek dem sammen med krydder og finhakket chili, om du ønsker det. Kok opp Basmatirisen som anvist på pakken. Vask og tørk crispisalaten og riv den i biter. Kutt også mango og spisspaprika i passelige små biter og del sukkerertene på langs. Legg salaten i bunnen av skålen/fatet, hell ris og grønnsaker over og kyllingen på toppen. Finkutt koriander og dryss over til slutt.
Jeg laget salaten rett på tallerkenen da jeg synes det ble best i forhold til at noe av maten er varm. Da blir den ikke liggende i en bolle å varmebehandle grønnsakene som skal være crispy og rå. Slapp salat er ikke det helt store. Server med nanbrød og dressing etter ønske.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.