Proteinrundstykker
Disse rundstykkene kan man kalle så mangt. Cottage cheese-rundstykker, havrerundstykker eller proteinrundstykker. Men det er ikke så nøye hva man kaller dem, poenget er at dette er utrolig gode, super lettvinte og, for de som er opptatte av det, kalorifattige rundstykker. Ikke skal de eltes og ikke skal de heves. Mange har blogget og laget oppskrifter om disse før meg, men selv om jeg lar meg inspirere av andre så lager jeg alltid min egen versjon. Det har jeg gjort her også og jeg er strålende fornøyd. Dette blir en lunsjfavoritt hos meg. Prøv du også!
Oppskrift:
Oppskrift:
420 gr cottage cheese (stort beger)
5 egg
400 g havregryn
1 ts salt
1 ss bakepulver
Smaksvarianter:
• Taco: 1 glass tacosaus + en neve finkuttet soltørkede tomater
• Basilikum: en stor neve finhakket, frisk basilikum
Slik gjør du:
Kjør cottage cheese og egg i en blender eller stavmikser til en jevn røre.
Slik gjør du:
Kjør cottage cheese og egg i en blender eller stavmikser til en jevn røre.
Bland alle ingrediensene godt (inklusive smakstilsetninger om ønsket) og form små rundstykker som du setter på et pakepapir på stekeplaten.
Pensles med et piskes egg og strø gjerne over sesamfør.
Pensles med et piskes egg og strø gjerne over sesamfør.
Stekes midt i ovnen på 190 grader, varmluft, i 15-20 min.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.