Epleroser

Disse blomstene har jeg sett et par ganger på nettet og lot meg inspirere til å prøve å lage dem selv. Det var ikke det minste vanskelig og de er perfekte når du vil lage en smått imponerende dessert.Du trenger:

ca. 1/2 eple per rose
Butterdeig (ferdig frosne plater)
1/2 sitron
en skål med vann
kanel
plomme- eller aprikossyltetøy med litt vann i

Fremgangsmåte:
Del eplene i to og ta ut kjernehuset. Kutt tynne skiver og legg dem i en skål med vann og saft fra en halv sitron. Sørg for at alle epleskivene ligger under vann. Sett skåla med vann inn i mikrobølgeovnen i 3 minutter.

Ha 3 ss med syltetøy og 2 ss med vann i en skål og varm dette også i mikrobølgeovnen (eller i en kasserolle) i ett minutt.

Tin og kjevl ut butterdeigplatene. Pensle platene med syltetøy og legg eplebitene øverst, på langs av platene. La dem overlappe hverandre og sørg for at de ligger litt på utsiden av platen. Brett deretter platen på langs over nedre del av epleskivene. Epleskivene skal nå ligge som en blondekant på oversiden av platene. Rull platene med epleskiver inni til det blir en rosett. Sett dem på høykant ned i et muffinsbrett. Stekes på 200 grader i ca. 40 min eller til de er gyldne og deigen er sprø.

En liten tvist på den klassiske eplepaien. Håper det smaker.


Kommentarer