Bruschetta med egg

I disse dager, i mer eller mindre hjemmeisolasjon, er det godt å unne seg noen gode måltider. Lunsjen har blitt dagens høydepunkt der det stort sett havner noe ekstra godt på tallerkenen. I dag ble det en gammel slager, men i litt ny drakt.

Bruchetta er populært her i huset og som regel lager jeg denne mer tradisjonelt varianten. I dag ble den tradisjonelle utgaven pimpet litt opp med ekstra krydder og et stekt egg. Et posjert egg ville også være helt supert til dette.Du trenger:
Hvitt brød 
En håndfull Cherrytomater
1 ts salt 
1/2 ts nykvernet pepper
en halv potte basilikum
4 ss extra virgin olivenolje
1-2 fedd hvitløk

Skjær brødet i skiver og legg dem på en plate i ovnen  på ca. 180 grader i 5-10 min. Brødet skal bare bli sprøtt, ikke brunt eller brent, så følg med.
Kutt tomatene i små terninger og ha i en liten bolle. Dryss over krydderet, tøm på olivenolje og hakk Basilikum i små biter. Bland alt godt sammen.

Skrell og skrap hvitløksfeddet over brødskivene et par ganger, dryss over litt olivenolje og legg deretter tomatblandingen oppå. Stek et egg og legg på toppen av bruchettaen. Dryss litt nykvernet pepper på toppen av egget og servér.

En tradisjonell bruschetta. Oppskrift finner du HER.http://tessasdesign.blogspot.com/2013/07/bruschetta-med-parmaskinke.html

Kommentarer