Pavlova

Pavlova er alltid en favoritt i små og store anledninger. Jeg har ikke tall på hvor mange av disse jeg har laget - i forskjellige varianter. Her er oppskriften på selve kaken også kan du pynte med akkurat det som du liker best. Frukt, bær, sjokolade, karamell...you name it. Og nesten uansett hvilke vri du gjør på denne, så blir det bare så godt! Søtt og crispy og med noe friskt på toppen. Namm!!
Du trenger:

5 eggehviter

270 gr. sukker

1 ts. vaniljesukker

2 ts. Maizenamel

1 ts. hvitvinseddik


Fremgangsmåte:

Skru ovnen på 180 grader.

- Pisk eggehvitene helt stive (til du kan snu bollen opp ned uten at noe renner ut). 

- Tøm en tynn stråle med sukker mens maskinen går til alt er rørt godt inn og du får en blank og fin røre.

- Vend inn vaniljesukker, maizena og hvitvinseddik til slutt med en slikkepott.

- Dekk et bakebrett med bakepapir. Lim papiret fast med litt smør slik at det sitter fast i plata før du heller over røren. Form en rund eller firkantet kake. Pass på at du ikke lager den større enn kakefatet.

- Skru ovnen ned på 150 grader og sett kaken i ovnen. 

- Stekes i ca. 55-60 min. til kaken har blitt til stiv marengs.

- Åpne ovnsdøren på gløtt og la bunnen avkjøles i ovnen. Ikke åpne døren brått, bare litt på klem, ellers kan kaken ramle sammen.


Pisk en pakke kremfløte og vend inn en pakke Piano vaniljekrem. Bre dette over kaken og pynt med det du måtte ha av frukt og bær. 


TIPS:

Min basispynt er alltid banan, kiwi og jordbær. Ellers varierer jeg med bringebær, blåbær, hermetiserte mandariner, druer og granateple og lignende. Du kan også lage en variant med karamell, og sjokoladesaus/sjokoladekrem…og pynt eventuelt med Smash eller annen sjokolade.

Kommentarer