Kylling- og couscous salat
Dette ble en skikkelig kjapp og digg lunsj. En sånn lunsj passer jo hele året men akkurat i sommervarmen sverger jeg mye til denne type mat. Her brukte jeg faktisk salatrester jeg hadde fra grillmiddagen i går og tilsatte bare couscous og kylling for å fylle den ut litt. Hva du har i salaten er egentlig helt opp til deg selv og det du har i kjøleskapet, men denne varianten ble så godt at jeg tenker jeg kommer til å lage den akkurat slik igjen siden.
Du trenger til fire pers:
Isbergsalat (eller annen bladsalat)
1/3 Agurk, kuttet i terninger
10 Cherrytomater, delt i to
1/2 Rød paprika, i terninger
1/2 Gul paprika, i terninger
1 Vårløk, i små
Granateplekjerner fra 1/2 granateple
En liten håndfull Koriander (her kan du i stede bruk Basilikum om du ønsker)
400 gr. ferdig salatkylling (Den gule hane), eller stek kyllingfilet
200 gr. Couscous
2 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 ts Toscanakrydder
Slik gjør du:
- Vask, kutt og bland alle salatingrediensene sammen. Riv urtene grovt fra hverandre med fingrene og bland inn. Hold tilbake på granateplene som kan strøs på toppen av salaten rett før servering.
- Kutt kyllingbryst i små biter, krydre, stek og avkjøl kyllingen før du har den i salaten. Kjøper du ferdig salatkylling er det bare å dele den i litt mindre biter og helle over i salaten.
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Hell soyasaus og sweet chilisaus i couscousen og tilsett krydder. Rør godt før du også vender inn kyllingen.
- Hell couscousblandingen over i salaten og bland godt før servering. Topp salaten med granateplekjerner.
TIPS: Hemmeligheten ligger i sausen og godt krydret kylling, men krydre etter styrke og ønske.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.