Kylling- og couscous salat

Dette ble en skikkelig kjapp og digg lunsj. En sånn lunsj passer jo hele året men akkurat i sommervarmen sverger jeg mye til denne type mat. Her brukte jeg faktisk salatrester jeg hadde fra grillmiddagen i går og tilsatte bare couscous og kylling for å fylle den ut litt. Hva du har i salaten er egentlig helt opp til deg selv og det du har i kjøleskapet, men denne varianten ble så godt at jeg tenker jeg kommer til å lage den akkurat slik igjen siden. 



Du trenger til fire pers:
Isbergsalat (eller annen bladsalat)
1/3 Agurk, kuttet i terninger
10 Cherrytomater, delt i to
1/2 Rød paprika, i terninger
1/2 Gul paprika, 
i terninger
1 Vårløk, i små 
Granateplekjerner fra 1/2 granateple
En liten håndfull Koriander (her kan du i stede bruk Basilikum om du ønsker)

400 gr. ferdig salatkylling (Den gule hane), eller stek kyllingfilet
200 gr. Couscous 

2 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 ts Toscanakrydder

Slik gjør du:
- Vask, kutt og bland alle salatingrediensene sammen. Riv urtene grovt fra hverandre med fingrene og bland inn. Hold tilbake på granateplene som kan strøs på toppen av salaten rett før servering. 
- Kutt kyllingbryst i små biter, krydre, stek og avkjøl kyllingen før du har den i salaten. Kjøper du ferdig salatkylling er det bare å dele den i litt mindre biter og helle over i salaten.
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Hell soyasaus og sweet chilisaus i couscousen og tilsett krydder. Rør godt før du også vender inn kyllingen.
- Hell couscousblandingen over i salaten og bland godt før servering. Topp salaten med granateplekjerner.

TIPS: Hemmeligheten ligger i sausen og godt krydret kylling, men krydre etter styrke og ønske. 




Kommentarer