Cevichesalat

Har du prøvd ceviche? Den lekre lille retten av rå, lime-marinert laks i deilig olje og soyasaus? Den kan lett spises helt for seg selv, med et godt glass vin og en baguette til. Men om du vil ha en litt fyldigere rett og litt flere smaker så kan jeg varmt anbefale denne salaten. Kombinasjonen her av konsistenser og smaker er bare supergod. Renheten i Salmalaks og friskheten i limemarinaden er så utrolig fresht og gjør det til perfekt sommermat. 

Også du, husk et duggfriskt glass med Cremant eller tørr hvitvin til. DET løfter det hele til nye høyder, og vipps kan du ha deg en liten hverdagsfest.Du trenger - til to personer:
300 gr. Salmalaks
Limejuice fra 1 lime
Finraspet limeskall fra 1 lime
5 ss Ekstra virgin olivenolje
5 ss soyasaus
1 ss Sesamfrø
1 liten neve finhakket Koriander
1/2 Chili (valgfritt)

1 Mango
1 Avokado
1/2 Agurk
1 Spisspaprika
1/2 Rødløk
10 Cherrytomater
1 pk Ruccolasalat

Slik gjør du:
Jeg liker best å håndtere laksen når den er halvfrosen. Da er den lettest å skjære i og man kan få tynne, fine skiver. Kutt laksen i 1 cm tykke skiver. Legg den i en skål sammen med limesaft, limeskall, olje og soyasaus...og eventuelt litt finhakket chili. Tilbered dette først slik at smakene får satt seg skikkelig mens du lager resten av salaten. 

Du vil se at fisken får en hvit/rosa farge, som om den er kokt. Dette skyldes syren i limejuicen som får proteinene i fisken til å koagulere, slik at den faktisk blir kokt. 

Kutt grønnsakene, vask salaten og bland alt sammen i en skål. Til slutt vender du sesamfrø og finhakket, frisk koriander inn i lakseblandingen og blander alt med salaten. Server med en nystekt baguetter eller annet godt brød til.

TIPS:
Mariner kokte scampi sammen med laksen. Smaken på scampiene blir himmelsk – og salaten blir enda fyldigere. Funker fint som en lett sommermiddag sammen med nystekte baguetter..

Salaten er pyntet med korianderblomster og Gjøkesyre (Oxalis)


Kommentarer