Sommerruller
På varme dager er det ikke alltid at matlysten er på topp. Energien til å stå over grillen er kanskje også litt begrenset. Da kan det være godt med noe lett og godt som kan tilpasses både barn og voksne - nesten som taco. En skikkelig digg sommerfavoritt ble dette hos meg i hvert fall. Forøvrig kan du lage sommerruller hele året, og det kan være et sosialt måltid der alle lager sine egne ruller med de ingrediensene de foretrekker.
Du trenger:
Rispapir
risnudler eller ris (kan utelates)
Salmalaks (eller pulled pork/kylling/scampi/tofu)
Grønnsaker skåret i tynne staver:
agurk
gulrot
mango
isbergsalat
vårløk
rødløk
paprika
koriander (kan utelates)
Peanøttsaus (til to personer)
2 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
2 ss sweet chili saus
1 ss tamarindsaus
Juice av en halv lime
Litt vann for å justere konsistensen
Slik gjør du:
Kok ris eller risnudler og sett til side. Kutt opp alle grønnsakene i tynne staver og legg på et fat.
Kutt laks eller kjøtt i små biter og bløt ett og ett rispapir i en skål med lunkent vann. Flytt rispapiret over på en tallerken når det er mykt og fyll ingrediensene i midten av papiret. Stable dem oppå hverandre men ikke helt ut i kanten på papiret. Brett først papiret over fyllet, brett så inn sidene og rull som en burrito. Legg til siden mens du fortsetter å lage resten av sommerrullene. Det kan være en fordel å ha litt fuktige fingre og litt fukt på tallerkenen mens du holder på ettersom de kan komme til å klebe seg sammen når de tørker litt.
Prikken over i´en er sausen.
Bland alle ingrediensene sammen i et glass (bortsett fra vannet) som du rører i eller rister til alt er godt blandet. Tilsett litt vann (begynn med én spiseskje) for å få sausen litt tynnere. Juster til den konsistensen du foretrekker.
Del gjerne rullene i to og dypp dem i sausen. Lag en liten skål til hver person slik at man kan dobbeldyppe så mye man vil.
TIPS: Dersom du bruker grovt peanøttsmør kan du godt kjøre sausen gjennom stavmikseren slik at du får en glattere saus.
TIPS II: Om du bruker laks kan du gjerne marinere den slik man gjør når man lager ceviche for å tilføre ekstra smak.
Ser nydelig ut. Kan de lages kvelden før? 🤔
SvarSlett