Peppermyntestenger
Nå har vel de fleste fått julegavene på plass, kakene i boks og godisen på glass, men her i huset lages det fortsatt godsaker også i romjula. Det er jo da man virkelig har tid til å slappe av og kose seg. Her er et tips til noe som er enkelt og utrolig godt å lage, nemlig peppermyntestenger med sjokolade og kokos. Disse pleide min fadder, tante Kari, alltid å lage til jul og jeg husker for en stas det var hver gang hun hentet boksen med godis fra kjøleskapet. Det blir ikke jul uten tante Karis peppermyntestenger her i huset så jeg anbefaler deg å prøve disse.

50 g hvetemel
1 dl melk
500 g melis
6 pepper-myntedråper
100 g kokesjokolade
50 g kokosfett
150 g kokos
Slik gjør du:
Melk og mel kokes til en tykk grøt og avkjøles.
Tilsett deretter melis og peppermyntedråper og kna deigen godt sammen.
Trill fingertykke stenger på ca. 6 cm og sett dem kaldt.
Smelt kokosfett/delfiafett og sjokolade og dypp stengene i sjokoladen før du ruller dem i kokos.
Legg dem på et brett til sjokoladen stivner. Oppbevares kaldt, på glass eller i kakeboks...gjerne i fryseren. De tiner på få minutter. og er aller best når de er kalde, synes jeg.
Mmmmm, de ser snaddergode ut.
SvarSlettNydelige bilder du har tatt de siste dagene, fantastisk innpakning m/ farget brunpapir - skikkelig lekkert!
Ønsker deg en fiiin julehelg,
klem
Eg vil ynskje deg og dine ei velsigna jolehelg frå oss her inne i Modalen og takke for kjekke kommentar på bloggen min i året som gjekk!
SvarSlettKlem!