Peppermyntestenger

Nå har vel de fleste fått julegavene på plass, kakene i boks og godisen på glass, men her i huset lages det fortsatt godsaker også i romjula. Det er jo da man virkelig har tid til å slappe av og kose seg. Her er et tips til noe som er enkelt og utrolig godt å lage, nemlig peppermyntestenger med sjokolade og kokos. Disse pleide min fadder, tante Kari, alltid å lage til jul og jeg  husker for en stas det var hver gang hun hentet boksen med godis fra kjøleskapet. Det blir ikke jul uten tante Karis peppermyntestenger her i huset så jeg anbefaler deg å prøve disse. 

Ingredienser:
50 g hvetemel
1 dl melk
500 g melis
6 pepper-myntedråper
100 g kokesjokolade
50 g kokosfett
150 g kokos

Slik gjør du:
Melk og mel kokes til en tykk grøt og avkjøles.
Tilsett deretter melis og peppermyntedråper og kna deigen godt sammen.
Trill fingertykke stenger på ca. 6 cm og sett dem kaldt.
Smelt kokosfett/delfiafett og sjokolade og dypp stengene i sjokoladen før du ruller dem i kokos.
Legg dem på et brett til sjokoladen stivner. Oppbevares kaldt, på glass eller i kakeboks...gjerne i fryseren. De tiner på få minutter. og er aller best når de er kalde, synes jeg.

Kommentarer

  1. Mmmmm, de ser snaddergode ut.
    Nydelige bilder du har tatt de siste dagene, fantastisk innpakning m/ farget brunpapir - skikkelig lekkert!
    Ønsker deg en fiiin julehelg,
    klem

    SvarSlett
  2. Eg vil ynskje deg og dine ei velsigna jolehelg frå oss her inne i Modalen og takke for kjekke kommentar på bloggen min i året som gjekk!

    Klem!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.