Snart helg!

Det nærmer seg helg. Og hva er vel bedre enn sen frokost med hjemmebakst og nypresset appelsinjuice mens det snør og er kaldt ute? En slik frokost hadde vi forrige helg og jeg håper på det samme kommende helg. Den ultimate helgefølelsen med litt luksus. Her er oppskriften på et skikkelig godt brytebrød. Veldig enkelt og kan lages kvelden i forveien, settes til kjøl og stekes neste morgen. Eller som jeg pleier å gjøre....hurtigheve det i ovnen på ca. 40 grader.

50 gr gjær • 50 gr margarin • 7 dl vann • 1 ts salt • 1 ss sukker • ca. 1 kg hvetemel • Pensle med 1 stort egg 

Bland gjær i lunken (ca. 37 grader)  vann/smørblanding og bland alle indrediensene sammen.  Elt deigen smidig og rull ut boller (ca. 30 stk). Passér dem i en langpanne til heving • Pensles med egg før steking •  Stekes på 225 grader i 15 min. God frokost!

Kommentarer

  1. Gratulerer så mye med forlovelsen! Så stas!!! Også på juleaften da, man kan jo ikke få noen bedre gave enn det.
    Takk for oppskrift på brytebrød. Høres godt ut :) Fristene bilder også.
    Ha en fin helg og lykke til med planleggingen!
    klem Nina

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.