Brytebrød
Her er oppskriften på et skikkelig godt brytebrød. Veldig enkelt og kan lages kvelden i forveien, settes til kjøl og stekes neste morgen. Eller som jeg pleier å gjøre....hurtigheve det i ovnen på ca. 40 grader.
50 gr gjær
50 gr margarin
7 dl vann
1 ts salt
1 ss sukker
ca. 1 kg hvetemel
Pensle med 1 stort egg
50 gr margarin
7 dl vann
1 ts salt
1 ss sukker
ca. 1 kg hvetemel
Pensle med 1 stort egg
Slik gjør du:
Bland gjær i lunken (ca. 37 grader) vann/smørblanding og bland alle indrediensene sammen. Elt deigen smidig og rull ut boller (ca. 30 stk). Passér dem i en langpanne til heving • Pensles med egg før steking • Stekes på 225 grader i 15 min. God frokost!
Gratulerer så mye med forlovelsen! Så stas!!! Også på juleaften da, man kan jo ikke få noen bedre gave enn det.
SvarSlettTakk for oppskrift på brytebrød. Høres godt ut :) Fristene bilder også.
Ha en fin helg og lykke til med planleggingen!
klem Nina