Minipavlova

Jeg har tidligere skrevet om Pavlova, som jeg har inntrykk av er ALLES favorittkake. Jeg får stadig forespørsler om å ta med en slik til selskapeligheter. Tror jeg kan lage den i blinde nå. Det jeg imidlertid, av en eller annen merkelig grunn aldri har gjort, er å lage den som porsjonskaker. Det er jo geneialt. Dog litt mer jobb, men absolutt verdt det når den presenteres og serveres som dessert. Og i en kakeboks holde de seg lenge.

Jeg brukte min vanlige oppskrift, fylte røren i sprutepose og sprøytet en liten spiral på bakepapiret (lim bakepapiret til platen med litt smør først). Begynn i midten av spiralen og sprøyt utover til den er passelig stor. På den siste sirkelen fortsetter du å sprøyte i høyden én gang slik at det blir en liten skål med plass til krem i midten (se bilde nederst). Steketiden halverte jeg i forhold til når jeg lager en stor kake - altså til ca. 30 min. Men jeg fulgte nøye med for de små blir fortere gylne/brune på fargen enn den store kaken. Når de er ferdige slår du av ovnen og lar dem stå til ovnen er kald. Jeg pleier å lage marengskaker på kvelden slik at de kan stå i ovnen over natten å avkjøles. Da er det ingen fare for at de faller sammen når du tar dem ut av ovnen.

Kremen består av 50/50 pisket kremfløte og vaniljekrem. Jeg bruker oftest Piano Vaniljekrem framfor å lage den selv som tar noe lengre tid. Fyll den med frukt/bær etter årstid eller preferanse. Det meste blir godt. :)

Slik så de ut i ovnen.
Kommentarer

  1. Kirsten Listau Skauge25. januar 2014 kl. 04:54

    Kan virkelig anbefales. Crispi og lett med deilig smak av bær. Takk for lekker servering, Therese!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.