Minipavlova
Jeg har tidligere skrevet om Pavlova, som jeg har inntrykk av er ALLES favorittkake. Jeg får stadig forespørsler om å ta med en slik til selskapeligheter. Tror jeg kan lage den i blinde nå. Det jeg imidlertid, av en eller annen merkelig grunn aldri har gjort, er å lage den som porsjonskaker. Det er jo geneialt. Dog litt mer jobb, men absolutt verdt det når den presenteres og serveres som dessert. Og i en kakeboks holde de seg lenge.
Jeg brukte min vanlige oppskrift, fylte røren i sprutepose og sprøytet en liten spiral på bakepapiret (lim bakepapiret til platen med litt smør først). Begynn i midten av spiralen og sprøyt utover til den er passelig stor. På den siste sirkelen fortsetter du å sprøyte i høyden én gang slik at det blir en liten skål med plass til krem i midten (se bilde nederst). Steketiden halverte jeg i forhold til når jeg lager en stor kake - altså til ca. 30 min. Men jeg fulgte nøye med for de små blir fortere gylne/brune på fargen enn den store kaken. Når de er ferdige slår du av ovnen og lar dem stå til ovnen er kald. Jeg pleier å lage marengskaker på kvelden slik at de kan stå i ovnen over natten å avkjøles. Da er det ingen fare for at de faller sammen når du tar dem ut av ovnen.
Kremen består av 50/50 pisket kremfløte og vaniljekrem. Jeg bruker oftest Piano Vaniljekrem framfor å lage den selv som tar noe lengre tid. Fyll den med frukt/bær etter årstid eller preferanse. Det meste blir godt. :)
Slik så de ut i ovnen. |
Kan virkelig anbefales. Crispi og lett med deilig smak av bær. Takk for lekker servering, Therese!
SvarSlett