Sjokolade- og bananmuffins

De gamle bananene er stadig et problem. Det finnes alltid et par som blir liggende igjen med brune flekker på skallet og som ingen vil spise. Til denne oppskriften er de perfekt. Jo mer moden og brune i skallet jo bedre blir de i muffinsene. Neders har jeg lagt til flere bananoppskrifter om du vil prøve noe annet.

3 egg 
3 dl sukker
1 ts vaniljeessens 
1 ts vaniljesukker
2,5 ts bakepulver 
5 dl hvetemel
2 ss bakekakao
1 dl. fløte 
3 mosede bananer

Pisk eggedosis av egg og sukker. Skrell og mos deretter bananene i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene og fyll det i muffinsformer. 
Stekes på 200 grader i ca 12 min. Velger du større former som amerikanske cupcakeformer må de stekes i ca. 20 min.

Topping:
250 g smør 
150 g melis 
2 ts vaniljeessens 
200 g mørk sjokolade
1-2 ss melk om den er for tykk

Smelt sjokolade i f.eks microen og la det avkjøles. Miks romtemperert smør med melis til det blir hvitt og luftig. Tilsett resten av ingrediensene og miks dette godt til det blir lett og luftig.

Min erfaring er at det kan bli litt mye krem av denne typen på en allerede søt kake så ikke ha for mye krem. Legger du på et halvt jordbær, bringebær eller en fruktbit ballanserer du fort ut det søte.

 

Kommentarer